HU   EN   DE  

Programm Möglichkeiten


Der Eingang von der See ist 800 m von uns entfernt. Der Heilsee Hévíz ist der weltweit größte natürliche und biologisch aktive Thermalsee, der Körper und Seele erfrischt. Temperatur ist im Sommer zwischen 35-38 C, und es senkt im Winter auch nicht unter 22 C, so kann man im ganzen Jahr baden.

Keszthely (Ufer der Plattensee) befindet sich 7 km von Hévíz, es führt auch ein Fahrradweg und Fussweg nach Keszthely. So können Sie auch eine Stadtbesichtigung oder Baden in der Plattensee in den Tagen was Sie in Hévíz verbringen planen.


Appartement Ács Hévíz,
kedvezményes szálláslehetőség Hévíz központjában, közel a gyógyfürdőhözKiemelt programlehetőségek


Programok időrendben

Hévizi programok és rendezvények időrendi sorrendben, www.utazzitthon.hu
Keszthely programok és rendezvények időrendi sorrendben, www.keszthely.hu

Hévíz tófürdő, mint gyógyfürdő

Egy hévízi kúra nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. Speciális hévízi kezelő eljárás: A tó tőzeges medencéjéből nyert kombinált peloid típusú iszapot (80% szervetlen és 20 % szerves anyagot tartalmaz) alkalmaznak erre a célra, az érintett testrész vagy testtájék bepakolásával. Gyógyító tulajdonsága döntően a gyógyvíz koncentrált hatásán alapszik és egy folyamatos meleg kezelésnek is megfelel. A tófürdőn lehetőség van Súlyfürdő, Iszappakolás, Szénsavas fürdő, Masszázs szolgáltatások igénybevételére.
A fürdő egész évben nyitva tart, és a téli időszakban is nagyszerű kikapcsolódási, gyógyulási lehetőséget biztosít.
Gyógyfürdő szolgáltatások/árak/nyitvatartás Link részletesen itt találja www.spaheviz.hu

Sportolási lehetőségek

Az aktív életmód hívei számos sportolási lehetőséget kipróbálhatnak a városban és környékén. Lehet az golf, íjászat, nordic walking, tai chi, jóga, aqua-aerobic, sétarepülés, ballon repülés, de a hagyományos sportokat kedvelők is válogathatnak a lehetőségek közül, pl.: tenisz, futás, úszás, lovaglás.

Túrázási lehetőségek

A Zalai-dombság lankáin vagy természetjárás a Keszthelyi-hegység erdeiben, Hévíz környéke szinte kínálja magát egy kiadós túrára.

Kerékpározás

Kiépített kerékpárút indul a városból, hogy a vendégek két keréken is élvezhessék az egyedülálló táj nyújtotta értékeket. A kerékpárút csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz, és könnyen elérhetők róla a Kis-Balaton európai hírű vizes élőhelyei. A városban van lehetőség kerékpár kölcsönzésre

Városnéző kisvonat – hévízi DOTTO

A turisták körében kedvelt közlekedési eszköz, amely kellemes városnéző körútra viszi a kirándulni vágyókat. Áprilistól októberig üzemel. A település látványosságait, a belváros utcáit, érintő útvonalon, valamint egy járat Hévíz-Alsópáhok kirándulásra viszi utasait.

Városnézés Keszthely

Keszthely 5km -re található, melyet kerékpár és gyalogút is összeköt Hévízzel. Így akár egy Keszthelyi városnézés, vagy Balatoni fürdőzés is összekapcsolható a Hévízen töltött programmal. Látnivalók: Festetics-Kastély, Balatoni Múzeum, Gótikus plébániatemplom, Helikon emlékmű, Marcipán Múzeum és Cukrászda, Georgikon Majormúzeum, Rádió és Televízió Múzeum, Balaton Kongresszusi Központ és Színház,Goldmark Károly Művelődési Központ és Szabadtéri Színház, Balaton: Városi Strand, Helikon strand, Libás strand

Gasztronómia

Hévízen a tradicionális magyaros konyha kedvelői éppúgy megtalálják az ízlésüknek megfelelő ételeket, mint azok, akik inkább a nemzetközi gasztronómia ízeit keresik. Valódi csárdák, cukrászdák, kávéházak mellett, a régi pincék, szőlőhegyek között hangulatos kiskocsmák, vendéglők várják a látogatókat. Különlegesség az évente megválasztásra kerülő víz város bora, amit számos vendéglőben és szálláshelyen megkóstolhatnak a vendégek.

Balatoni sétahajózás

A kikötőben található programok: Sétahajó, Retro diszkóhajó,Gyerekhajó, Badacsony túra.
Link: Árak., részletek www.balatonihajozas.hu

Vízisí pálya Vonyarcvashegy

Hévíztől 11km -re. A vonyarcvashegyi strand mellett vízisí-pálya épült, amely wakeboard használatára is alkalmas. Az ötszög alakú, különböző elemekkel tarkított pálya májusban hétvégente, júniustól pedig minden nap reggel 9-től este 8-ig tart nyitva.

Hőlégballonos sétarepülés

Élvezze a Balaton különleges látványát és örökre emlékezetes élménnyel fog gazdagodni. Suhanjon lágyan szőlők, falvak, a Balaton nádas partjai felett és csodálja meg a lenyugvó nap csillogó fényében a Badacsonyt, a tavon ringó vitorlásokat.
Kiváló fotózási lehetőségek !
A ballon a hévízi tó közelében száll fel, május 1. és szeptember 30. között naponta, időjárástól függően. Start késő délután, landolás napnyugta előtt. Utasokat a felszállás helyére kiszállítják, valamit visszaszállítják. A kb. 3 órás program tartalmazza a kb. 1 órás ballonrepülést, a transzfereket, pezsgős avatást oklevéllel.
Link: Árak., részletek www.balaton-ballooning.com

Sétarepülés sárkányrepülővel

Ambrus Szilárd repülőtere. Gyönyörködjön a panorámában a Kis-Balaton, a Balaton, Keszthely és Hévíz környéke felett.

Sümegi várnézés, várjátékok

Ha több napot tartózkodik nálunk, és szeretne megnézni egy eredeti állapotára helyreállított várat. A Hévíztől 30 km -re található Sümegi vár kiváló családi célpont, egy kellemes nap eltöltésére. A vár környezetéből 87 méterre kiemelkedő sziklákon 270 m tengerszint feletti magasságban épült, a Balaton-felvidék legnagyobb és legjobb állapotban megmaradt vára.
Link: Árak., részletek www.sumegvar.hu

Élmény, és gyógyfürdőzés Kehidakustányban

Hévíztől 10 km-re - festői környezetben, a Zala folyó völgyében található. A település fő vonzereje a kénes gyógyvízű forrásra épített fürdő, mely ideális a mozgásszervi, nőgyógyászati, idegrendszeri betegségek kezelésére. A fürdő számos élményszolgáltatást kínál a fiatalabb korosztály számára kül- és beltéri óriáscsúszda, szabadtéri strandon élménymedence gejzírekkel, nyakzuhannyal, a medence közepén pool bárral, gyermekpancsoló, hullámmedence, úszómedencék, gyógyvizes ülőmedencék, pihenő és napozó teraszok szolgálják a család kényelmét.

Horgászat

- Zalacsányi tó Hévíztől 10 km –re található. Jelenleg a település horgásztaváról híres. A tó elhelyezkedése miatt nyáron sem melegszik fel túlzottan, könnyen megközelíthető. A Zalacsányi-tó, köszönhetően az intenzív telepítésnek, igen népszerű a horgászok körében, ahol rekord méretű, kapitális halak kifogására nyílik lehetőség. Link Csányi tó, napjegy árak
- Alsópáhokon Hévíztől 5km -re 2003 nyarától horgásztó várja a pecázás szerelmeseit a falu határában. A tőzegtó kb. 4 m mély tiszta vizű. kulturált kikapcsolódást és jó fogást ígér a látogatóinak.
- Balaton Közép-Európa legnagyobb tava, komoly természeti értékeket képvisel. A horgászatot nem kedvelő családtagok is tartalmas programokat, sétahajókázást, családi kikapcsolódást találnak a part közelében.
- Kis-Balaton a Zala folyó torkolati szakaszán a vasúti hídtól a Balatonig, a Kányavári-szigeten, a Hévíz-csatorna(Egyesített Övcsatorna)keleti partján, Fenékpusztán a zalavár-zalaszabari út két oldalán van lehetőség horgászásra.


Copyright 2012 | Ács Apartman Hévíz. Design by BINARI, Hosting YourCloud.hu